Dienstbaarheid

Service.

De dienstbare jongens en meisjes, met een gemiddelde leeftijd van 15 jaar, zijn tot in de uiterste vezels gespannen om de beweging van de ballen te volgen en, waar nodig, in te grijpen door handdoeken beschikbaar te stellen, nieuwe ballen en uiteraard zichzelf. Beschikbaar voor de heersers van het Centre Court, die met veel gekreun de ballen toucheren of met kracht retourneren. Al dan niet met effect zodat de tegenstander op de knieen gaat. De ballenjongens en -meisjes gaan voortdurend voor hen op de knieën, maar ja, alles voor de eer. Maandenlang hebben ze er voor getraind: hoe te lopen, waar sta je, waar zit je op je knieën, wat mag wel en wat mag niet. Wat zijn de specifieke wensen van iedere tennisheer of -dame.

Love game.

In een Love game voor volwassenen zouden de ballenjongens- en meisjes nog steeds zo heten, maar ruim boven de achttien zijn en naakt langs de zijlijn rennen om elkaar af te lossen en de geraapte ballen terug naar de baseline te brengen. Geen wonder dat het voor de BBG’s een uur op en een uur af is. Ze willen tenslotte alle 250 wel eens aan een beurt komen op het Centre Court, waar de heersende dames en heren hun slagen met veel gekreun doen gepaard gaan.

Pak aan!

Het beeld van een jonge vrouw met haar handen op de rug, staand voor een mannelijke collega, geeft heel andere associaties wanneer je daar naakte figuren bij voorstelt. Wat doen die handen op haar rug? Waarom doet hij een stapje naar voren? Ach jee, servicegame verloren. De heerser stuitert zijn ballen in de richting en het meisje buigt voorover om de ballen op te rapen. De jongen staat klem en hoopt verrukt dat hij zo meteen een handdoek mag aannemen.

Game, setch and match.

Het ballenspel duurt in een grand slam wedstrijd bij de heren wat langer dan in het damesenkelspel, omdat het bij die laatste om slechts twee gewonnen sets gaat. Maar wanneer stopt feitelijk het verrichten van die hand- en spandiensten door de ballenjongens en ballenmeisjes? Als de wedstrijd is afgelopen of tot de spelers het stadion hebben verlaten?

ScreenHunter_93 Jun. 28 20.19 ScreenHunter_92 Jun. 28 20.19

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.