Zondagochtendritueel

Roeiend zonder riemen, zie ik aan de overkant een deur open gaan en een jonge vrouw naar buiten stappen. Ze drinkt uit een mok en kijkt over de balustrade van de veranda in het water. Ze gaat zitten, zet de beker neer en rekt zich uit. Het jurkje zou even goed een nachtgewaad kunnen zijn, bedenk ik me. Ze zet haar voeten op de stoel tegenover zich en strijkt met  beide handen over haar donkerblonde, licht krullende haardos. Met haar vingers als harkjes, masseert ze haar hoofdhuid los. Ik kan het niet waarnemen, maar haar borsten komen daardoor in beweging. Ze begroet de kater die op haar schoot springt en streelt zijn vacht.

Nog geen tien slagen later verschijnt een man in T-shirt en shorts op het terras en gaat naast haar zitten. Beiden drinken uit mokken en ze spreken met elkaar. Zij legt haar hand in zijn nek en maakt een strelende beweging van boven naar beneden.

Ik stap van het roeiapparaat, maak het schoon en loop naar een crosstrainer.

Als de man zijn mok heeft neergezet, gaat hij staan, zegt wat tegen de vrouw en gaat weer naar binnen. Zij zet haar mok neer en volgt hem. Tien seconden later komt ze al weer naar buiten, pakt haar mok en drinkt deze staande leeg en zet hem op de tafel en verdwijnt weer naar binnen.

De deur blijft open staan en de gordijnen, twee verdiepingen hoog, bewegen in de wind.

Er loopt een mevrouw met hondje langs en ik zie haar naar de open deur kijken. Om de houten erfafscheiding heen sterkst een buurman zijn hoofd en kijkt. Even later gevolgd door een blik van een voorbijrijdende fietser.

Het dubbele glas en de geluidsinstallatie van de sportschool laten mij achter met alleen maar vermoedens en fantasierijke gedachten over de geluiden van twee dertigers die op een zondagochtend luidruchtig seks hebben.

Of staat hun radio alleen maar erg hard? Ik zal het nooit te weten komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.